2. Verdenskrig

I foråret 2021 åbnede vi vores nye udstilling om 2. verdenskrig. Vi har igennem vinteren bygget om og -ud. Det er blevet til en super flot udstilling på mere end 900m2, der kun omhandler 2. verdenskrig og besættelsen i Danmark.

Alt er sat op i små udstillinger, så det fremstår mere livagtigt. Der er nu blevet plads til vores 2 kampvogne. Den ene er en Russisk T-34 og den anden er en Sherman fra USA. Derudover er der en amerikansk ambulance samt flere motorcykler. Vi har bygget en tysk bunker, der er indrettet med senge, skabe, service, telefoner og meget mere.

En af de flotteste genstande som musset råder over, er Reinhard Heydricks flotte Mercedes. Den kommer fra Prag og kørte med Heydrick under krigen, indtil han døde i 1942. I slutningen af krigen var der to officerer, som tog bilen og kørte til Danmark i den. Her overgav de sig til Montgomerys styrker, og bilen blev taget som krigsbytte af den danske stat.

En flot udstilling om radioer og mange små effekter.

De er alle opstillet i små udstillinger, som hver især har en historie. Derudover, er der mere end 100 mannequindukker med til at formidle historierne.

mercedes

Flere billeder fra vores udstilling

mercedes
kettelkrat
ny udstilling
nye mus