Western

I vores western afdeling kan du opleve den store diligence, som før har stået i Kanonhallen på Krismuseet. Sheriffen er ude for at tage imod diligence, både for at byde nye velkommen til byen, men også for at passe på de værdier, som er blevet fragtet fra by til by.

På sheriff kontoret ser der næsten ud, som da dansk-amerikaneren Henry Hansen forlod det. Henry rejste til USA i 1920’erne og med sin stor personlighed endte han med at være sheriff for den lille by Lodi, Californien.

Her er også en udstilling fra en bar. Der sidder en cowboy og spiller om sløve dollars. Ved hans side står kortpresseren, som han skulle bruge om aften, når alle kortene skulle rettes ud efter endt spil. Det var sådan at for at snyde, kunne man bukke kortene i hjørnerne og derved forherlige spillet og vinde alle sølv dollars.

Der er lavet en lille udstilling om den amerikanske borgerkrig i 1860’erne. Her ses nogle af de ting, som er fundet på slagmarken mange år efter.

Derudover er der selvfølgelig vist en del revolver, som har været brugt til forsvar af sig selv, sin familie og sin ejendom. Men også sheriffens revolver bliver vist.

Flere billeder fra vores udstilling

Hestevogn
Kortspiller med kortpresser, sølvdollars og Bisley revolver
Sheriffen tager imod nyankommet diligence
Sheriffens skrivebord med ”nytrykte” dollarsedler