Antikke Våben og historiske våben

Vi har en stor våbensamling, hvor der er våben helt tilbage fra 1600-tallet. Der er bl.a. luntegevær, alm. forladegevær, tændnålsgevær, flintelåsgevær og mange flere.

 

 

 

 

Udstillingen om antikke våben rummer i dag våben fra 1600-tallet og frem til i dag. Der er flere luftgevær hvor man tydeligt kan forstille sig hvordan jagerne eller soldaten har tændt lunten hjemme fra. Når geværet så skulle bruges har man ført lunten ned til krudtet og dermed fået sat gang i geværet.

 

I vores udstilling om krigen i 1864 kan man se de forladte gevær som de danske soldater brugte i krigen. Men som de fleste ved så tabte vi krigen i 1864 i Sønderjylland. Dette skyldes delt at vi ikke var til talrige som Prøjserne. Vores soldater var ikke lige så godt uddannet. Og så havde Prøjserne baglader gevær. De kunne lad meget hurtigere end Danskerne og de kunne også lade liggende.

De danske soldater skulle op og stå for at lade deres gevær og blev derfor også et nemt mål for de Prøjsen soldater. Dette skulle de efter hver eneste skud.

 

Flintelåsgæværet tændes ved at flinten slår en gnist og dermed kan antænde krudtet. Lidt som vi kender en lighter i dag.

 

Midt i udstillingen står en stor kanon som man kan komme helt tæt på.

 

Åbningstider:

Museet har åben alle torsdag, lørdage og søndage fra februar til og med november.

De store skoleferier som vinterferie, påskeferie sommerferie og efterårsferie har vi åben alle dage

Alle dage fra kl 10:00 til 16:00

Der er mulighed for at låne høretelefoner som på danske guider vores gæster rundt i de mange forskellige udstillinger.

Der er altid mulighed for at lave aftale om at åbne museet andre dage eller aften. Skriv til Rikke Falck på egholmmuseum@gmail.com og hør om muligheden for et besøg på Egholm Museum.

finger ring

Flere billeder fra vores udstilling

Pistol æske
antikke våben
krudpres
unik gevær