Det sker på Egholm Museum

Kanon Weekend

DEN 6-7 JULI 2024 AFHOLDER VI IGEN VORES KANON WEEKEND

Denne weekend vil museet, parken og området omkring slottet ose af liv. Der vil være en del grupper som kommer og viser deres store kunne og vinden omringe 2. verdenskrig.

 

Et par af vores historiske køretøjer vil igen i år komme til at køre i parken. I 2023 var vores M24-kampvong et par gange ude og køre. Derudover havde vi en Dongs, en Half træk og en jeep ude at køre. Hvilket køretøjer som i 2024 vil komme på tur, afhænger af hvilke som er mens driftssikker. De har jo alle en del år på bagen og det bliver ikke helt afgjort før lige op til weekenden hvilket som skal ud at luftes.

 

Det helt nye i år er at gårdspladsen omkring slottet vil blive brugt. Her vil der igennem dagene være flere forskellige fordrage. Der vil være mulighed for køb af mad og drikke på museet.

 

Guidet rundvisning

Den 08.06.2024 kl. 13:00

Den 18.08.2024 kl. 13:30

Pris: Voksen 140 kr. - Folkepensionister/krigsveteraner 120 kr.

 

Kom med på rundvisning på Egholm Museum og hør Rikke Falck fortælle om den unikke samling af våben, uniformer og historiske effekter fra 2.verdenskrig

Rikke Falck viser rundt og fortæller i udstillingen om 2. verdens krig. Hør om livet under besættelsen i Danmark, og gå med ned igennem vores lille gade. Hør historien om hvordan Reinhard Heydrich´s Mercedes er endt på Egholm. Kom helt tæt på vores kampvognene og de mange historier, som Ole Falck har samlet igennem et langt liv.

 

Guidet rundvisning

Kom med på en helt særlig rundvisning, når døren bliver åbnet på klem til Egholm Slot.

Den 11.07.2024 kl. 19.00 (aften rundvisning)

Den 18.08.2024 kl. 10:30

Pris 120 kr. pr person

Rikke Falck vil denne dag vise rundt i et par af de private stuer på Egholm Slot. Turen går også ned under jorden for at se resterne af det første Egholm.

Egholm er nemlig en af Danmarks ældste herregårde, som allerede blev oprettet i middelalderen. Den nuværende hovedbygning står på resterne af et voldsted, som kan dateres tilbage til 1200-tallet.

Egholm Slot ligger smukt i Hornsherred omringet af en lille lund, tæt på mose og eng.

I dag er ejeren Ole Falck, som har genetableret sammenhængen mellem hovedbygning, park og landbruget omkring.

Praktisk information

  • Mødested: Vi starter og slutter på Egholm Museum
  • Formidler: Rikke Falck
  • Ikke egnet for gangbesværede.
  • Ta´ gerne en lommelygte med.

Guidet rundvisning

Vi har også guidet rundvisninger på museet. Rundvisningen tager omkring 1 time, hvorefter der også vil være mulighed for en tur på egen hånd. Til sidst vil der være kaffe, hvor man er velkommen til selv at tage noget sødt med til kaffen.

Prisen er 140 kr. pr. person, plus 600 kr. for rundvisningen.

Skriv en mail til egholmmusuem@gmail.com og aftal tid.

Der er mulighed for booket rundvisninger alle dage, også aftener.

 

Der er også mulighed for at book rundvisninger på slottet. Egholm slot er privat beboelse for Rikke og Carsten, men vi viser gerne vores stuer frem og fortæller historier fra fortid og nutid.  Alle rundvisninger skal bookes via mail. egholmmuseum@mail.com

westeren afdeling
Oversigt i jagtafdelingen
april
russer 2