Det sker på Egholm Museum

Foredrag om Sophus Falck - Af Dines Bogø

Den 16.11.2022 kl. 19:00

Pris: 90 kr. pr. person

3. oktober 1906, på 22-års dagen for Christiansborg Slots brand, åbnede Falck den første redningsstation. Stationen lå i Ny Kongensgade 15, næsten op ad Christiansborg Slots ridebaner. Hør om den særdeles aktive Sophus Falck og hans firmaer.

Privat boede Sophus Falck officielt med sin hustru Thyra og deres fælles tre sønner i København. I praksis opholdt han sig altid hos sin faste veninde damefrisør Helene Schmidt i dennes lejlighed på Amager Fælledvej 15 i Sundby. Fra 1922 også i det nye sommerhus i Dragør.

I 1913 havde Helene og Sophus Falck fået sønnen Einar Falck Schmidt. Samme år havde han fået datteren Grete med en anden veninde.

At Sophus Falck også fik datteren Grete i 1913 er mindre kendt. Gretes mor Anna var også damefrisør, men 9 år yngre end Helene. Anna døde ved en ulykke allerede i 1914.

 

Opfølgning om Falcks Redningskorps til nyere tid.

Guidet rundvisning

Vi har også guidet rundvisninger på museet. Rundvisningen tager omkring 1,5 time, hvorefter der også vil være mulighed for en tur på egen hånd. Til sidst vil der være kaffe, hvor man er velkommen til selv at tage noget sødt med til kaffen.

Prisen er 120 kr pr. person, plus 600 kr for rundvisningen - Der gives grupperabat, hvis man er mere end 15 personer.

Skriv en mail til egholmmusuem@gmail.com og aftal tid.

Der er mulighed for booket rundvisninger alle dage, også aftener.

Guidet rundvisning i slotsruinen

Der er på udvalgte dage rundvisninger i vores slotsruin - Se mulighederne på Egholmslot.dk eller skriv til egholmmuseum@gmail.com

westeren afdeling
Oversigt i jagtafdelingen
april
russer 2