Det sker på Egholm Museum

Offelig rundvisning i vores 2. verdenskrigs udstilling

Den 28.11.2021 kl 14:00

Kom med Rikke Falck rundt i vores udstilling om 2. verdenskrig. Du vil høre om livet under besættelsen i Danmark, mens vi går ned igennem vores lille gade. Hør historien om hvordan Reinhard Heydrichs Mercedes er endt på Egholm. Kom helt tæt på vores kampvogne og de mange genstande, som Ole Falck har samlet gennem et langt liv.

Pris 120 kr. inkl. en kop kaffe.

HUSK at købe billet og et gyldigt corona-pas

Efterårsferien uge 42, 2021

Våbenmesteren er på arbejde mandag og tirsdag fra kl 10 til 13. Her kan du komme og få en snak om et af de deaktiveret våben som han pudser.

Ole har glemt noget vigtig.... Kom og hjælp med at finde det som han har glemt. Alle dage fra kl 10 til 16.

 

MYSTERIUM PÅ EGHOLM MUSEUM 😱
Kan i hjælpe os! Ole har glemt noget vigtig!
Lotte og Christina kan simpelthen ikke finde ud af hvad det er!
Men kan i børn ? Kan i løse gåden ? 😱
Vi har åbent hver dag i uge 42 så ud i bilen og skriv Trehøjevej 47, kirke Hyllinge ind på gps'en! Vi venter på jer ☝️🤩

 

De danske varulve

Den 15.11.2021 kl 19:00

 

I forsommeren 2012 fandt jeg ved en tilfældighed en helt unik pakke på et loft på Københavns Politigård. Pakken indeholdt et komplet og aldrig før set ”Varulvekontor” til en nazistisk sabotagegruppe, der havde til huse i Kolding på Gestapohovedkvarteret Staldgården i slutningen af besættelsen. Der var tale om tre af Danmarkshistoriens største terrorister herunder ”Den røde maler fra Århus”, Kaj Henning Bothildsens Nielsen, der blev henrettet efter krigen for ikke mindre end 58 personlige drab og en lang række sprængninger herunder Tivoli i sommeren 1944.

Jeg blev anmodet om at efterforske i sagen, idet pakken blandt meget andet indeholdt 15 kort over nedgravede våben og sprængstofsdepoter i periferien af Kolding.

Hele denne efterforskning, der varede i godt 6 måneder, udmøntede sig i bogen ”De Danske Varulve, en politimands efterforskning i ukendt besættelseshistorie”, der udkom på Politikens Forlag i slutningen af maj måned 2015.

Der er mulighed for at tilkøbe adgang til udstillingen på Egholm museum. Vi åbner museet fra kl 17:30, Pris denne dag 70 kr.

Guidet rundvisning

Vi har også guidet rundvisninger på museet. Rundvisningen tager omkring 1,5 time, der vil os være mulighed efter, for en tur på egen hånd. Til sidst vil der være kaffe og man er velkommen til at tage noget sødt med til kaffen.

Prisen er 120 kr pr person plus 600 kr for rundvisningen. Der vil være grupperabat hvis man er mere end 15 personer.

Skriv en mail til Egholmmusuem@gmail.com og aftal tid.

Der er mulighed for booket rundvisninger alle dage også aftener.

westeren afdeling
Oversigt i jagtafdelingen
april
russer 2