t34-god

Kanon Weekend

Den 6-7 juli 2024 afholder vi igen vores kanon weekend

Denne weekend vil museet, parken og området omkring slottet ose af liv. Der vil være en del grupper som kommer og viser deres store kunne og vinden omringe 2. verdenskrig.

Et par af vores historiske køretøjer vil igen i år komme til at køre i parken. I 2023 var vores M24-kampvong et par gange ude og køre. Derudover havde vi en Dongs, en Half træk og en jeep ude at køre. Hvilket køretøjer som i 2024 vil komme på tur, afhænger af hvilke som er mens driftssikker. De har jo alle en del år på bagen og det bliver ikke helt afgjort før lige op til weekenden hvilket som skal ud at luftes.

Det helt nye i år er at gårdspladsen omkring slottet vil blive brugt. Her vil der igennem dagene være flere forskellige fordrage. Der vil være mulighed for køb af mad og drikke på museet.

Det endelige program vil hænge ved indgangen til museet.

Alle tider er ca. tider:

Kl. 9:30 Dørene åbnes

kl. 10:00 Arrangementet starter

kl. 11:00-10:30 Køretøjsparade

kl. 11:30-12:00 Foredrag

kl. 12:30-13:30 Optakt til besættelse af slottet

kl. 13:30-14:00 Besættelse af slottet

kl. 14:00-14:30 Fortællinger på museet

kl. 14:30-15:00 Køretøjsparade

kl. 17:00 Tak for i dag (søndag lukker kl. 16.00)

Deltager:

Reenactorer:
WW2Tommies
WW2YANKS
Dansk Militærhistorisk Køretøjsforening DMKF
DANSK LAND-ROVER KLUB
Front Historisk Forening (FHF)
WW2Reenactment
Regimentet
WK2Nord

Foreninger:
Dansk Militaria Forening
Politihjemmeværnet
Egholm Museum
Veterancafe Lejre

Slagter Anders fra Kirke Hyllige

Hvis du er medlem af en forening som kunne tænke sig at deltage, eller du sælgere noget som har historie til 2. verdenskrig, så kontakt os på egholmmuseum@gmail.com. Vi søger for morgenmad til de tilmeldte.

kort over krigen